Totempalen vol verhalen


Kinderen vertellen via het graveren van vier opeenvolgende tekeningen in een blok klei een verhaal. Na het bakken van de werkstukken wordt er ter decoratie geschilderd met glazuur. Doordat er ronde openingen worden gemaakt in de blokken klei, voordat er door de kinderen gewerkt gaat worden, kunnen ze over een pvc pijp worden geschoven. Door de opstapeling ontstaat er een Totempaal vol Verhalen.

Dit project is ook mogelijk voor volwassenen. Er wordt dan een workshop van één hele dag gegeven.

Samen met de leerkracht wordt er een onderwerp gekozen voor de verhalen. Voor de totempaal die we op de Mytylschool hebben gemaakt in september- oktober 2015, hebben we het onderwerp Pech gekozen. Tijdens de eerste les die we als inspiratieles gebruikten, bespraken we met de kinderen wat het betekent om pech te hebben en hebben ze hun eigen pechverhaal verteld. Vervolgens schreven de kinderen hun verhalen in het kort op en maakten ze ontwerptekeningen. In de volgende les werden de tekeningen in de klei van hun eigen uitgeholde blok klei getekend met een satéprikker. Vervolgens werden alle werkstukken door Sies mee naar haar atelier genomen waar ze werden gedroogd en gebakken, dit duurde 2 weken. In de volgende les zijn we stenen gaan beschilderen met glazuur met verschillende kleuren majolica. Een transparant glazuur werd vervolgens over de stenen gegoten voor een mooie glanslaag. Opnieuw is alles toen gebakken. De laatste les is gebruikt om de totempalen op te bouwen en om een feestelijke onthulling en presentatie voor de hele school te houden. Zo is de Culturele Kringloop weer rond gekomen n.l, Inspireren, leren, produceren en presenteren!

 

OnderwijstypePO en SO                                    Duur :  4 lessen van ongeveer 1uur to 1.5 uur

Min. aantal leerlingen10

Max aantal leerlingen15

Min. aantal groepen1

Max. aantal groepen10

Locatie

Op school Ivm de logistiek en het voorbereiden van de les is het van groot belang om in een aparte ruimte te kunnen werken. Als dit niet mogelijk is kan er eventueel bij de kunstenaar in haar atelier worden gewerkt!

Kosten

Basis prijs Alkmaar (p.g.)€305,00

Basis prijs Heerhugowaard (p.g.)€310,00

Basis prijs Bergen (p.g.)€300,00

Basis prijs Alkmaar-Schermer (p.g.)€310,00

Basis prijs Alkmaar-Graft-De Rijp (p.g.)€310,00

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)€315,00

Additionele kosten p.p.€2,00

Ontvang 10% korting! Bij een bestelling van 2 of meer groepen

Dit project is ook mogelijk voor volwassenen. Er wordt dan een workshop van één hele dag gegeven. Prijzen zie hierboven.
Copyright © 2015 · All Rights Reserved · STICHTING LOS ZAND